Els peus, els grans oblidats.

Més del 80% de la població pateix algun problema de peus, i és que durant tot el dia hi carreguem el pes de tot el cos, que juntament amb les mans, són els elements més complexos que tenim. Els peus tenen 26 ossos, 19 músculs, 33 articulacions i més de 100 tendons. És el nostre principal suport i són molt poques les persones que es preocupen de l’atenció que requereixen.

Dedicar un minut al dia als peus és necessari per poder-los examinar, mantenir una bona higiene i sobretot dur sempre un bon calçat.

A continuació us explicaré quatre consells molt senzills però eficaços per cuidar-nos els peus i que podeu fer a casa mateix:

  • Una manera de cuidar-nos els peus, és realitzar un bon bany d’aigua calenta amb sal per relaxar-los, però si fem banys d’aigua alternant un minut d’aigua freda amb dos minuts d’aigua calenta, aconseguirem estimular la circulació sanguínia, molt recomanable per a persones amb mala circulació i que es noten les cames i els peus cansats. Si hi posem unes gotes d’oli de llimona això farà de desodorant natural, aconseguint una olor  refrescant als nostres peus.
  • Es important assecar bé els peus i de forma delicada, especialment entre els dits, ja que l’excés d’humitat i la calor afavoreixen la proliferació de fongs i bacteris.
  • Cal hidratar-los cada nit i aprofitar per fer un petit massatge, pressionant el punts adolorits per evitar la formació de durícies. Aplicant la crema amb un petit massatge aconseguim també eliminar toxines i activar la circulació sanguínia.
  • Utilitzeu mitges i mitjons de teixits naturals, el coto resulta ser el millor material per ajudar a transpirar la zona dels peus. Eviteu la fibra sintètica.
  • No compartiu els estris per tallar les ungles o les pells amb altres membres de la família, sobretot en cas de patologies com els fongs.

Amb l’arribada de l’estiu i la calor, ens trobem amb un període delicat pels nostres peus, perquè a causa del canvi de calçat i les condicions climatològiques, els nostres peus poden patir determinats problemes. Un consell que us podem donar és que tingueu en compte que la pell dels nostres peus, després del període d’hivern, és molt delicada i sensible i per aquesta raó, és recomanable caminar descalços per la platja i fer banys d’aigua salada, per afavorir la circulació i eliminar possibles dureses.

A l’hora d’estrenar sabates noves és important hidratar -les amb una capa de crema per dins, perquè els forros no agredeixin la nostra pell. També cal estrenar-les abans per casa, i millor si  potser a última hora de la tarda, quan tenim els peus més dilatats i ajudarem a que la pell cedeixi per evitar ferides.

Utilitzeu un calçat adequat, còmode, de material transpirable i suau, millor que siguin de pell, material natural o tela que s’adaptin al peu.

Finalment durant aquesta època d’estiu, seria convenient que dupliquéssim l’aplicació de la crema hidratant als peus, durant el dia, per evitar que s’assequin o apareguin dureses. L’us d’una llima o pedra pómez un parell de cops a la setmana i a les zones rugoses o aspres del peu ajudaran a evitar l’acumulació de dureses.