La depilació per a homes

La depilació i l’estètica ja no és només cosa de dones sinó que cada cop més, són els homes que es cuiden i es depilen per a diferents motius: per a fer esport (nadadors, ciclistes, jugadors de futbol, fisicoculturistes) per motius higènics (evita una excessiva transpiració de la pell, la suor)o purment per motius estètics.

Pels que practiquen algun esport, la depilació evita infeccions a la pell a través d’alguna ferida o rascada i ajuda a que sigui molt més fàcil l’aplicació i l’absorció de qualsevol crema  muscular, protectors, hidratants, etc.

Però l’eliminació del pèl en els homes ja esdevé un fet molt antic. L’art d’occident evitava representar als homes amb pèl, sobretot a la zona del pubis. Els antics egipcis ja es depilaven amb navalles i amb una substància ensucrada o també amb cera d’abella. Els grecs i romans també els hi agradava anar depilats, sobretot els soldats que ho feien abans de les batalles, per aconseguir un efecte visual de més musculatura.

Una de les millors maneres de depilar-se segueix sent l’ús de la cera, ja que aquesta arranca el pèl d’arrel i fa que tardi molt més en sortir de nou, a més, s’aconsegueix que amb el temps aquest pèl es debiliti cada cop més i per tant es vagi perdent.

Dins dels diferent tipus de cera, la que més s’utilitza i millors resultats ens garanteix és la cera calenta de Skeyndor, que gràcies a la seva elasticitat resulta ser molt menys dolorosa a diferència de la cera freda, però sobretot gràcies a aquesta característica, fa que a l’hora d’arrencar el pèl acompanyi molt millor el seu recorregut i així s’aconsegueix no partir el pel, arrencar-lo des de l’arrel i així proporcionar uns resultats molt més duradors.

Per acabar d’allargar el període de temps de la depilació, normalment és sol utilitzar unes ampolles post-depilatòries que ajuden a debilitar i retardar el creixement del pèl. Les ampolles són un concentrat actiu que sobretot ajuden a la pell a recuperar-se després de la depilació, però sobretot, el que ens proporciona aquest producte a través del seu ús continu, és un baix creixement i debilitació gradual del pèl atrofiant el bulb pilós. La seva aplicació és sempre després de la depilació per afavorir la penetració en les fol·licles pilosos.