El peeling, el rejovenidor de la nostra pell.

La paraula peeling ve de l’anglès “pee (pelar)” i el seu significat és el de renovar; desprendre les capes mortes de la pell amb la finalitat de mudar d’alguna manera l’epidermis. El peeling és un sistema que esborra arrugues superficials i atenua les més profundes. A més fa desaparèixer taques i lesions cutànies i estimula la producció de col·lagen i elastina, components vitals perquè els teixits no perdin elasticitat ni presentin flacciditat. A l’actualitat existeixen diferents tècniques per realitzar peelings depenent de la profunditat que aquest abasta i dels resultats que es vulguin obtenir.

Dins dels tractaments corporals i facials, el peeling o l’exfoliació, es un dels més importants a la hora de tractar la nostra pell i mantenir-la d’una forma més jove. La funció del peeling consisteix en l’eliminació de diferents capes de l’epidermis per afavorir la regeneració i renovació de les capes superficials de la pell, produint un canvi cel·lular, purificant i oxigenant la pell. Es a dir, s’eliminen les cèl·lules mortes realitzant una descamació superficial i així la pell aconsegueix absorbir millor els principis actius de la hidratació, enfortint-la i donant-li més lluminositat i suavitat.

La pell es renova cada 28 dies però la contaminació, cremes, maquillatge i la suor fan que aquest procés s’alenteixi i els porus s’obstrueixin, per això la importància d’una bona exfoliació corporal si volem que la pell segueixi tinguen un aspecte radiant i sa.

A qualsevol època és bo fer-se un peeling, però quan més s’aconsella és abans i després de l’exposició del sol. Si ho fem abans, ens ajuda a preparar i evitem l’envelliment de la pell i l’aparició de les taques, produïdes per l’exposició del sol. Al realitzar-nos un peeling després de l’exposició del sol (s’aconsella fer-ho després de l’estiu) el que aportem a la nostra pell a través de exfoliant i la hidratació del tractament, és un to més uniforme, bonic i durador, ja que eliminem les taques i les zones més enfosquides, d’escamades i irregulars produïdes per l’exposició del sol i pels auto-bronzejadors. Per tant els beneficis d’aquest tractament és: efecte antioxidant, hidratant, millora la textura, la lluminositat i el to de la pell.

El procés d’aquest tractament, consisteix en l’aplicació del peeling per tot el cos amb moviments de fricció i retirant-lo amb un tovalloletes d’un sol ús suaus. Per acabar, realitzem un massatge amb olis essencials.

Més informació a Guinot aromàtic corps