Que s’entén per pell seca?

piel seca tratamiento estetica GironaLa pell seca es un fenomen molt habitual en la població general, en persones d’avançada edat i també en els adolescents, després de la pubertat ja que la pell fa el canvi. Es caracteritza clínicament per una pell aspra, amb descamació i amb un color mat que pot donar lloc a la picor i tibantor d’intensitat variable.

Això, és degut a que la part més superficial de la pell està formada per cèl·lules que es renoven  aproximadament cada 28 dies. Si hi ha un recanvi accelerat (per exemple, cada 8 dies) o bé la capa de cèl·lules mortes és retinguda a la part superficial de la pell (per un defecte en els greixos i proteïnes que la formen), ocasiona que la pell adopti un aspecte de pell seca diferent del seu aspecte normal, es a dir, que es disminueix la capacitat de retenir la humitat de la pell, per tan dona lloc a una desprotecció de la pell.

La pell seca potser el resultat de diversos factors que resten humitat a la pell. El més important és el factor ambiental, durant l’hivern sol augmentar la sequedat de la pell i sovint es quan apareixen el símptomes. El vent, el fred, la calefacció o l’aire condicionat agreugen l’aspecte de la nostra pell. La nostra alimentació és un altre factor que pot empitjorar o millorar l’estat de la nostra pell. La deficiència de greixos, vitamines i mineral a la nostra dieta diària poden tenir conseqüències directes a la nostra pell. Clarament, hi ha altres factors que perjudiquen directament la nostra pell: el tabac, l’alcohol, certs medicaments, el clima molt sec, la pol·lució, un excés d’exposició solar, l’ús de sabons inadequats, la no utilització de cosmètics hidratants i també el factor hereditari.

Dins de les pells seques es troben principalment les pells alípiques i les deshidratades.

 • Alípiques: falta de greix, es a dir, que la quantitat de components grassos a la superfície està sensiblement reduïda i amb això la seva capacitat de retenció d’aigua. Solen ser d’aspecte mat, fines, d’un color blanc rosat, la pell es d’escama amb fàcilment  i tenen poca elasticitat.
 • Deshidratades:  pot presentar-se en qualsevol etapa de la vida. Són processos que constitueixen part dels efectes naturals del pas del temps, sobretot quan comencem a notar un envelliment biològic que s’accentua molt més en la menopausa. Aquestes pells deuen la seva sequedat a un dèficit d’aigua en la superfície. Els agents externs afavoreixen l’eliminació de l’aigua superficial conduint a un ressecament i major descamació.

Com es tracta la pell seca?

Amb l’aplicació de substàncies hidratants o emol·lients. Hi ha un gran ventall de cremes hidratants, algunes amb substàncies greixoses que faciliten que  la pell retingui el seu contingut habitual d’aigua. De fet, aquestes substàncies no aporten aigua a la pell, sinó eviten que l’aigua s’evapori i es perdi.

Quina és la millor manera d’aplicar la crema o l’emulsió hidratant?

1) Si tens la pell seca el millor que pots fer és aplicar-te un gel exfoliant. Alerta! No és el mateix un gel exfoliant pel cos que per cara. El de cara té un granulat més suau per tal de no danyar la pell. D’aquesta manera totes les partícules mortes marxaran de la teva pell.

2) Una vegada aplicat el gel exfoliant escampa’l bé, de manera que rasqui la pell i després esbandeix bé la pell amb aigua.

3) Crema o l’emulsió (en general els productes rics en greix) van molt bé per hidratar la pell. Al haver-te aplicat un exfoliant, la teva pell absorbirà millor la crema. Estigues una estoneta sense pantalons o amb pantaló curt ja que tant l’oli com la llet hidratant, taquen.

4) Si veus que encara taques ruixa’t amb aigua sola i al sortir de la dutxa aplica’t altre cop crema hidratant.

Consells!

crema hidratante facial sònia estetica girona

 • S’aconsella posar-se guants en aquest cas ja que un rentat excessiu amb substàncies desengrassants (detergents), ajuda que es redueixi el contingut d’aigua. Com més es mulla la pell, per un efecte d’evaporació, més s’asseca.
 • Per a la neteja facial diària, no utilitzis sabons. Fes servir sempre productes suaus que no alterin la capa hidrolipídica de la pell. Per exemple lemulsió netejadora Skeyndor és un producte gens agressiu a la pell i dona molt bons resultats.
 • Beu almenys dos litres d’aigua repartint-los durant el dia.
 • Evita el fred, el sol excessiu i del vent. En èpoques on aquests 3 elements són presents, la pell hauria d’estar sempre protegida per una crema de dia nutritiva (Hydradermie Guinot24h Skeyndor).
 • No oblidis estendre la crema facial pel coll i l’escot.
 • Pren el sol amb precaució fent servir la protecció adequada.
 • Evitar posar la calefacció a una temperatura molt alta. A l’estiu no abusar de l’aire condicionat.
 • Els banys haurien de durar com a màxim entre 5 min i ¼ d’hora, ja que els banys més llargs d’aquests minuts, ressequen la pell. En eixugar-se la cara o el cos amb la tovallola, millor fer-ho suaument amb pressió que amb fregat i de forma brusca.
 • Utilitza sempre productes per a pell seca rics amb elastina, àcid hialurònic i segons l’edat s’aconsella un cosmètic anti-edat per retardar l’envelliment cel·lular.
 • Segueix els consells de la teva esteticista per mantenir una pell cuidada i sana a l’hora d’utilitzar segons quin tipus de productes per l’estat de la teva pell: mascaretes, vitamines, exfoliants, sèrums, etc.

La constància i la cura són les claus per tenir una pell perfecta!